Schuttersgilde Wals Wieken Milt

 

Coronavirus

Nu de vakantieperiode voorbij is en de herfst nadert kijken we vol verwachting naar de periode, die komen gaat. Maar helaas stijgt het aantal besmettingen alweer. Wanneer is er een vaccin? Veel vragen die nu nog niet in te vullen zijn.

De kermis ging niet door, maar er waren toch velen die dat niet onopgemerkt voorbij hebben laten gaan.
Bij vele huizen van onze leden wapperde tijdens de kermisdagen de rood-witte vlag. Een mooi symbool van saamhorigheid.
Op de zaterdagmiddag hebben we met ons korps een rondgang gemaakt. Het was mooi om te zien dat velen de moeite hadden genomen om langs de route ons toe te juichen en te zwaaien naar het koningspaar en de jeugdkoning. Bij het “oude kerkhof” werden we compleet verrast door GOV d.m.v. het brengen van een serenade. Het Wiekens Volkslied werd door een groot aantal leden van GOV ten gehore gebracht. Een kippenvelmoment voor velen van ons. Hulde voor dit groots gebaar.

Teruggekomen bij ons oefenlokaal kon de drone helaas het luchtruim niet vinden, maar uiteindelijk is er een prachtige groepsfoto gemaakt die, samen met nog andere foto’s, te zien is op deze site. De jeugd tot 12 jaar had inmiddels hun gebruikelijke snoepzak al ontvangen via de bestuursleden en waarschijnlijk al op voordat de kermis eigenlijk zou beginnen.

De grote evenementen kunnen nog steeds niet plaatsvinden. Dat geldt ook voor de naar 22 september verplaatste Rommelmarkt. Incidenteel worden er wel wat spullen verkocht en via de Gendringse “garage sale” is geprobeerd om spullen aan de man te brengen.

De oefenavonden voor de tamboers vinden gelukkig nog steeds plaats. Dat geldt helaas nog niet voor het jeugdschieten en het kruisboogschieten. Daarbij kan niet de 1,5 meter afstand gewaarborgd worden.

Knollenkermis

Ook voor de Knollenkermis op 31 oktober a.s. moest het bestuur, na lang beraad, besluiten om dit niet door te laten gaan.

In eerste instantie wilde men dit wel op kleine schaal organiseren, maar door de uitbreiding van het virus en het feit dat meerdere regio’s verscherpte maatregelen krijgen opgelegd, vindt het bestuur het niet verantwoord om dit evenement te laten plaatsvinden. Dit is heel erg vervelend, maar de gezondheid van iedereen staat nog steeds bovenaan. Het huldigen van de jubilarissen zal later ingehaald worden. Het bestuur hoopt op jullie begrip in deze. Wel vindt er op 31 oktober om 17.30 uur een kerkdienst plaats, waarin de overleden leden van ons gilde in het afgelopen jaar genoemd zullen worden.

Denk aan elkaar. Let op elkaar. Zorg voor elkaar!