2018


Alle Gelderse Koningsparen naar het Openluchtmuseum

Zondag 28 oktober was ons Koningspaar Ronald en Marga Salemink samen met Jeugdkoning Roel Ebbers aanwezig in het Openluchtmuseum in Arnhem. Tijdens deze dag werden alle Koningsparen, Jeugdkoningen en Koninginnen van Gelderland op de foto gezet. 


Knollenkermis 

Zaterdag 27 oktober werd traditiegetrouw de knollenkermis Wals Wieken Milt gevierd. Na een mooie  kerkdienst in Gendringen werd de knollenkermis voortgezet in Wieken.Tijdens deze middag werden alle jubilarissen gehuldigd. De dag werd afgesloten met een stamppot buffet. Er heerste een gezellige, gemoedelijke sfeer. 





Federatief Schuttersconcours Pannerden

Zondag 9 september waren wij met ons schuttersgilde aanwezig bij het Federatief Schuttersconcours, georganiseerd door Schuttersgilde Claudius Civilis. Op deze zonnige zondag hebben wij met ons korps verschillende mooie prijzen behaald.

Marcheren: Eerste prijs
Defilé: Eerste prijs
Luchtgeweer Klasse B: Eerste prijs
Luchtpistool Klasse B: Derde prijs
Kruisboog Klasse A: Derde prijs
Muziekwedstrijden: Derde prijs

 

 


 

 


Eerste officiële optreden Ronald en Marga 

Sinds een aantal jaren is het gebruikelijk dat ons Schuttersgilde de Ooievaarskoning(in) tijdens de Gendringse Kermis een serenade brengt. Dit jaar was dat bij Eline, de dochter van Eddy en Angela Meijer. Tevens was dit het 1e officiële optreden van Marga en Ronald. Wat hebben we weer een mooi koningspaar.


 


Maar dat is niet alles!!!!!!! We hebben er een nieuwe schutter bij! De koning van 2017, Robbin Haverdil, heeft besloten om zich aan te sluiten bij het Gilde. Robbin, van harte welkom.


Maar eeuuhh, zie ik dat nu goed? Hij kan ook trommelen?????

 


Dinsdagavond met de kermis mag (bijna) alles...…… 

Tamboer maître wordt Tamboer; Tamboer wordt Tamboer maître; vader en zoon wisselen van pet...….
Mooi dat zoiets kan!


 


Nieuwe ketting jeugdkoning(in)

Dinsdagavond werd de nieuwe ketting voor de jeugdkoning(in) overhandigd. Deze ketting is geschonken door de familie Bruins. Dinie en haar zoon Rob overhandigden de ketting aan de nieuwe jeugdkoning, Roel Ebbers.

 





Wieken heeft een nieuwe koning

Het is Ronald Salemink (eindelijk!) gelukt om de vogel naar beneden te schieten. Ronald, van harte gefeliciteerd!


Kermis zondag 1 juli 

Op de tweede dag van de Wiekense kermis was er 's middags een optocht met gastverenigingen GOV uit Gendringen en St. Joris uit Ulft. Hierbij waren ook de koningsparen uit Ulft , Gendringen en Ogos ooievaarskoningin (Gendringen) aanwezig. Na de rondgang en vendelhulde werd de kermis voortgezet in de tent met muziek van de Perfect Showband. Een super gezellige, warme middag. 







Kermis zaterdag 30 juni

De eerste dag van de Wiekense kermis, 's middags kondigde de reveillegroep de kermis aan met hun rondgang door de buurtschappen Wals, Wieken, Milt. Om 19.00 uur werd de vogel naar de kermis gebracht. De meiden van de tamboers hadden zich voor deze avond eventjes in een nieuw tenue gestoken. 








Vacature redactielid

Voor het schuttersnieuws zijn wij op zoek naar redactionele versterking. Lijkt het je leuk om mensen te interviewen, redactionele stukjes te schrijven en/of te brainstormen over items die we tot uitvoer kunnen brengen. Meld je dan aan via schuttersnieuws.wwm@gmail.com


Rabobank Clubkas Campagne

Dit jaar heeft ons schuttersgilde weer een mooi bedrag uit de Rabobank Clubkas Campagne bij elkaar gekregen; maar liefst    € 593,34. Rabobank Graafschap en natuurlijk iedereen die zijn/haar stemmen aan ons heeft toegekend HARTELIJK BEDANKT!


Willy & Trudie Jansen vierden gouden huwelijksfeest

Donderdag 17 mei was het 50 jaar geleden dat Willy & Trudie elkaar het ja woord gaven. Zaterdag 26 mei werd dit gevierd bij Ter Voert in Megchelen.Het schuttersgilde bracht hen ter gelegenheid van dit heugelijk feit een serenade.Willy & Trudie genoten volop! Bloemen en felicitaties namens ons schuttersgilde waren er van voorzitter Eddy Meijer. Vervolgens bedankte Willy het schuttersgilde voor de mooie serenade.Hij vond het geweldig dat er deze avond zoveel schuttersvrienden en vriendinnen (zowel jong als oud) aanwezig waren.




Rommelmarkt
21 mei 2018 was de jaarlijkse rommelmarkt, die georganiseerd werd door ons schuttersgilde. De eerste kijkers/kopers stonden om 9.30 uur al te wachten. Bernard Bruens hield zoals gewoonlijk de wacht bij de poort. Voor het entree heffen waren Gert Colenbrander, Wim Lammers en Marc Mulder verantwoordelijk. De vele vrijwilligers hadden de kramen weer mooi ingericht. Klokslag 10.00 uur ging de poort open en konden de kopers hun slag slaan. Voor de inwendige mens was er koffie, thee, bier, broodjes en friet. Al met al was het een gezellige dag met een gemoedelijke sfeer. Na het opruimen kregen de vrijwilligers een woord van dank van Joep Bongers en Eddy Meijer. Hierna was het gezellig nazitten onder het genot van een biertje of een glaasje wijn. De avond werd gezellig afgesloten bij Te Pas.




Kruisboogcompetitie 2017-2018

Woensdag 9 mei was er de jaarlijkse feestavond voor de kruisboogleden. 
Dit jaar waren Roel Salemink en Gerard Ebbers de organisatoren. De locatie was bij Gerard en Hilda thuis, waar er o.a. vogelschieten was. Er waren 2 poules gemaakt: heren en dames. Bij de heren heeft Gert Colenbrander gewonnen. Bij de dames was Carla Hakvoort de winnares. Het overheerlijke eten werd verzorgd door de familie Horstik.
Tijdens deze avond werd ook de prijsuitreiking van onze competitie gehouden. Dit jaar mocht Gerwin de Rode Lantaarn in ontvangst nemen. Deze lantaarn wordt ieder jaar uitgereikt aan diegene die het meest achteruit is gegaan met zijn/haar gemiddelde. 
Mocht u geïnteresseerd zijn om deel te nemen aan onze kruisboogcompetitie, kunt u zich melden bij Hans Ketelaar, Ronald Salemink of René Meijer. Wij schieten altijd op de woensdagavond bij Cafetaria te Pas.



Jeugdcompetitie luchtgeweer 2017-2018

Op 4 oktober zijn we weer begonnen met het 14e seizoen luchtgeweer schieten voor de jeugd. Wie had dat gedacht.
De eerste twee avonden schoten wij nog niet in groepen, dit om de nieuwe schutters eerst te laten ontdekken of zij het wel leuk vonden. Normaal maken wij groepjes van vier maar dat kwam niet uit met het aantal leden. Zij hebben zestien wedstrijden geschoten. Een gewonnen wedstrijd levert 2 punten, gelijk spel 1 punt en verlies uiteraard 0 punten. Tijdens de schietavonden zijn vaak de persoonlijke punten die ze schieten belangrijker dan het groepsresultaat. In het lijstje hieronder ziet u de persoonlijk totaal aantal punten. Roel Ebbers wint hier dan ook de wisselbeker.

Individuele punten

Roel Ebbers          1.455
Anne Ebbers         1.393
Emma Ebbers       1.346
Koen Bruins          1.292
Jerry van Raaij      1.227
Thom Ebbers        1.222
Jorben Kraan        1.118
Niek Bruins           1.104
Tom Bruins           1.088

Het lijstje hieronder geeft groepspunten weer en groep 1 wint de eerste prijs, groep 2 de tweede prijs en groep 3 de derde prijs. De feestavond vieren we later nog.

Groep 1
Anne Ebbers
Niek Bruins
Koen Bruins
Totaal punten: 26
1e plaats

Groep 2
Jerry van Raaij
Roel Ebbers
Tom Bruins
Totaal punten: 14
2e plaats

Groep 3
Jorben Kraan
Emma Ebbers
Thom Ebbers
Totaal punten: 10
3e plaats


Gemeentelijk Koningschieten 2018

Ook dit jaar stond er weer Gemeentelijk Koningschieten op het programma. Dit jaar georganiseerd door Schutterij De Eendacht uit Ulft.Ons koningspaar Robbin en Geke gingen samen met de jeugdkoning Timon, hofdame Chantal en enkele bestuursleden naar Ulft om een vogeltje te schieten. Zij werden ontvangen door het huidige gemeentelijk koningspaar en delegatie en daarbij alle koningsparen en begeleiders van de gemeente Oude IJsselstreek. Na een lekker erewijntje en een mooie toespraak van de burgemeester kon het spektakel beginnen. Helaas voor WWM wat minder succesvol, zowel Timon als het koningspaar wist er geen onderdeel vanaf te schieten. Dit was weggelegd voor de koning van het Schuttersgilde St. Joris uit Ulft, die dus volgend jaar het gemeentelijk koningschieten mogen organiseren. Het was een prima gezellig dagje!

 


Kringdag De Achterhoek 6 mei 2018 
Schuttersgilde Wals Wieken Milt was aanwezig bij Kringdag De Achterhoek, georganiseerd door Schuttersvereniging Willem Tell Silvolde. Op deze zonnige zondag werden er weer verschillende mooie prijzen behaald. Het tamboerkorps deed deze dag weer mee aan de muziekwedstrijden.

Uitslagen
Marcheren: Eerste prijs
Defileren: Eerste prijs
Kruisboog Klasse A: Eerste prijs
Luchtgeweer Klasse B: Tweede prijs
Muziekwedstrijden: Tweede prijs





Rabobank Clubkas Campagne
In de maand april kunt u het Schuttersgilde Wals Wieken Milt steunen tijdens de Rabobank Clubkas Campagne!
Tip: bij een en/of rekening kunt u en uw partner beiden lid worden.